Mire jó a sóbarlang?


(Sószobánkat óvodásaink hozzátartozói előzetes bejelentkezés után naponta 14.00 - 16.00 -ig látogathatják.)

 


Ezekben a mesterségesen felépített sóbarlangokban, állandó hőmérsékletű mikroklíma uralkodik, amely általában 21ºC és 23ºC között van. Levegője bakteriológiailag rendkívül tiszta, jótékony mikroorganizmusokkal teli.

Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő. A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll. A mai, civilizált környezetünkben – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, a füst tovább marad a levegőben, levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

A sókristályok élet fontosságú negatív töltésű ionokat adnak le a barlang, ill. a szoba levegőjének és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap, mint nap, energiát tankolhatunk A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak: – légutakra, légúti megbetegedésekre, – idegfájdalmakra, – magas vérnyomásra, – reuma ellen.

A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van: – a vesére, – az idegek, – a hormon háztartásra, – a vér méregtelenítésére, – az idegre ndszer erősítésére, az öregedési folyamatok lelassítására.

A sót, nevezhetjük az élet építőkövének, amelyről azonnal az asztali só, vagy más néven konyhasó jut eszünkbe, azonban azt már kevesen tudják, ho gy a fogyasztásra kerülő só a természetes forma redukálásából származik, így keletkezik a NaCl, amely tehát mindösszesen kettő elemből áll. A természetben előforduló só ezen felül még kb. 82 elemet tartalmaz, melynek nem a mennyisége, hanem főként a minősége fontos számunkra. Már az ókorban is ismerték a só jótékony, gyógyító hatását.

A mesterségesen kialakított sóbarlangok lényege, hogy elérhetővé tegyék ezeket a létfontosságú elemeket a természetes són keresztül, amely tartalmazza a szervezet számára elengedhetetlen vegyületeket.

Sófalunk szürke színű ásványa a híres erdélyi sóbányából Parajdról származik, a világos színű pedig a Himalája hegységből való hegyi kristály.